Barn- och familjefotograf

Täby/ Danderyd

Mitt mål är att ge er naturliga och livfulla bilder som visar vilka ni är. Jag hoppas att ni ska ha roligt under fotograferingen och att ni nästan ska glömma bort att vi fotograferar. När ni sedan tittar tillbaka på bilderna vill jag att ni inte bara ska ha fina bilder på barnen och er utan jag vill även att ni ska minnas den härliga stunden ni hade som familj när vi tog bilderna.

Jag fotograferar barn och familjer. Jag utgår från Täby men fotograferar runt om i Norrort. Jag fotograferar gärna utomhus för det blir mer levande bilder och det är härligt för barnen att kunna springa omkring och leka och busa.


Hur går det till?

1.Bokning

Vi bokar in en dag och plats som passar. Jag fotograferar utomhus eller hemma hos er. Innan fotograferingen hörs vi av och går igenom fotograferingen och eventuella önskemål och frågor.

2. Fotografering!

Vi ses och jag fotograferar er under ca en timme. Mitt mål är att ta naturliga och na bilder. Jag leker och busar med barnen och hela familjen. Jag brukar ta olika typer av bilder för att få så stor variation som möjligt.

3. Beställning

Jag lägger upp era bilder i ett webbgalleri med lösenord. Ni väljer ut de bilder som ni vill ha och hur ni vill ha de. Ni skickar ett mail till mig med de produkter som ni önskar köpa.

4. Leverans

När era produkter har kommit hämtas de i Täby. Digitala bilder fås via dropbox eller på ett usb-minne.

5. Klart!

Ni har nu underbara bilder som skapar fina minnen.

Boka nu

Jag vill veta mer och boka en fotografering
Boka nu

Vad kostar det?

Fotograferingen

Fotograferingskostnaden är 950 kr för ca 1 timmes fotografering. Sen köper ni till det som ni vill efter fotograferingen.

Digitala bilder

Liten 5 digitala bilder 3500 kr
Mellan 10 digitala bilder 5000 kr
Stor alla digitala bilder 7500 kr

Fotoböcker

Mina fotoböcker är personligt designade med fotoomslag. Böckerna trycks på högkvalitativt fotopapper och är så kallade lay- flat (inga skarvar i mitten). Fotoboken innehåller 13 sidor och finns i 19x19 cm eller 28x28 cm.
Pris från 2900 kr.

Inramningar

Jag erbjuder era favoritbilder som vackra förstoringar inramade i enkla vita eller svarta ramar i trä. Bilden sitter bakom glas.
Pris från 800 kr.


Kontakta mig för fullständig prislista


Engagerad och välplanerad fotografering

REFERENS: "Elin fotograferade hela familjen hemma hos oss en dag i maj. Sessionen var välplanerad, vilket gjorde att vi både fick en trevlig stund med familjen och fantastiska bilder! Elins engagemang, bredd och förmåga att fånga känsla på bild gjorde det möjligt för oss att få ut allt det vi ville ha av bara en timmes fotografering - alltifrån många vackra fotografier av barn och familj att förstora och en härlig fotobok i riktigt bra kvalitet till ett nytt porträttfoto för professionellt bruk. Vi kommer att välja Elin igen när det är dags för nästa familjefotografering!"


Malin

Vackra, livfulla och naturliga bilder

REFERENS: "Elin är en fantastiskt skicklig fotograf och som kund får man ett mycket trevligt och proffsigt bemötande. På ett lekfullt sätt lyckas Elin locka fram och fånga ögonblick som gör att bilderna blir vackra, livfulla och naturliga. Jag anlitade Elin för syskonfotografering och rekommenderar henne varmt! "


Karin Nicander
Bildbehandling

Jag bildbehandlar alla era bilder avseende ljus, kontrast, färg och eventuell beskärning för att ta fram det bästa i era bilder. Jag tar bort enklare finnar, rivsår och sådant som vanligtvis inte finns där, i övrigt ingår inte retusch.

Leverans

Leveranstiden varierar från produkt till produkt och kan vara mellan 2-10 veckor efter slutgiltigt godkännande. Produkter hämtas i Täby.

Betalning

Betalning sker via faktura som skickas per mail. Faktura för fotograferingen betalas efter fotograferingstillfället. Faktura för produkterna betalas innan leverans.

Bokning

Vid avbokning senare än 24 timmar innan fotografering debiteras en avgift på 500 sek, med undantag vid sjukdom eller sjukhusvistelse.

Väder

Eftersom jag är beroende av ljus förbehåller jag mig rätten att med kort varsel flytta fotograferingen till en annan dag om vädret inte är tillräckligt bra. Allt för att era bilder ska bli så bra som möjligt.

Reseersättning

45 kr/mil tillkommer för fotografering mer än 2 mil från Täby.

Bilderna

Ni får fri användningsrätt för privat bruk av bilderna. Det innebär att ni får använda bilderna på internet samt framkalla bilderna. Bilderna får inte ändras efter leverans och vid publicering ska Foto: Elin Sommerfeld anges. Bilderna levereras i jpg.


Genom att boka mig som fotograf godkänner ni ovanstående villkor.
Elin Sommerfeld Photography är ett varumärke under S2HC Sweden AB.
Företaget innehar F-skattsedel.


FAQ barn- och familjefotografering


Hur går en barn- och familjefotografering till?

Vid en barn- och familjefotografering börjar jag alltid med att skapa en kontakt med barnen innan jag tar fram kameran. För att hjälpa mig med det har jag Nicke som är min lilla kameraapa. När barnen är igång så brukar jag skoja, leka och busa med dem. De får visa vad de kan och leka olika lekar. Även ni föräldrar får vara med i lekarna. Sen gäller det för mig att läsa av barnen och känna in hur de är. En del barn behöver lite mer tid på sig och är lite mer avvaktande mot mig medan andra släpper loss direkt. Det som är viktigt är att det ska vara roligt att bli fotograferad och barnen ska inte behöva tänka på att de blir fotograferade. Jag försöker alltid ta bilder på hela familjen, syskonen, barnen separat och på er föräldrar.

Barnen vill inte vara med?

Jag brukar leka och busa med barnen och låta de visa vad de kan. Efter ett tag brukar de flesta barn vilja vara med och leka. Det ska inte kännas som en fotograferingsstund för de utan snarare som en lekstund. Har de en jättedålig dag och är jättetjuriga och inte alls vill vara med är det bättre att vi bokar in en ny dag att fotografera.

När kan vi bli fotograferade?

Jag fotograferar mestadels på vardagar och vissa helger. Maila eller ring mig så hittar vi en tid som passar oss båda.

Något speciellt vi ska tänka på?

Har ni små barn tänk på att boka fotograferingen så att den passar in med era barns sovtider. Det kan vara bra att ge barnen ett litet extra mellis innan fotograferingen så att energin inte tar slut. Vill ni ha med något speciellt/ någon rekvisita så går det bra. Eller om barnen vill ha med favoritnallen eller älsklingsleksaken för att känna sig trygga så går det bra.

Kan vi beställa inramningar och fotoböcker hos dig?

Det går jättebra. Jag erbjuder fotoböcker, inramningar och digitala filer. Fotoböckerna är personligt designade med fotoomslag. De trycks på högkvalitativt fotopapper och är så kallade lay-flat, det blir inga skarvar i mitten av boken. Inramningarna trycks även de på matt högkvalitativt fotopapper och ramas in i en vacker träram med glas.

Vad ska man ha på sig?

Det viktigaste är att man har kläder som man känner sig bekväm i. Man kan tänka på att familjen matchar i val av färger och material om man vill. Vill ni ha ett speciellt tema? Det rådet jag brukar ge är att inte ha för mycket olika mönster på kläderna. Ska ni göra en förstoring att ha på väggen, fundera då på om det är någon färg som passar bättre att ha på sig.

Visar du bilderna på din hemsida?

Jag blir jätteglad om jag får visa era bilder på min hemsida och sociala medier. Vill ni inte det så gör jag inte det.

Hur är det med rättigheterna för bilderna?

Ni får fri användningsrätt för privat bruk av bilderna. Det innebär att ni får använda bilderna på internet samt framkalla bilderna. Bilderna får inte ändras efter leverans och vid publicering ska Fotograf: Elin Sommerfeld anges.

Vad händer efter fotograferingen?

Efter fotograferingen går jag hem och går igenom era bilder och rensar och redigerar. Sen lägger jag upp bilderna i ett webbgalleri med lösenord och ni kan i lugn och ro gå igenom bilderna och välja ut vilka ni vill ha.

Jag vill boka en fotografering, hur går jag vidare nu?

Skicka ett mail till elin@sommerfeld.se eller ring mig på 070 914 15 56 så bokar vi en dag.


Lyhörd och avslappnad fotografering

REFERENS: Tack Elin Sommerfeld för de fantastiskt härliga fotona du tog på mina barn och mig. Du fick tack vare din lekfullhet, lyhördhet och avslappnade approach fram det naturliga hos ungarna utan att de stördes av att det var en kamera där.

Sara

Härlig och lekfull stund med familjen

REFERENS: "Vi kunde inte ens drömma om att det skulle bli så många fina bilder! Vilken tur att Elin kunde göra en fin fotobok åt oss så att vi kan njuta av många av bilderna och samtidigt minnas tillbaka till den härliga, lekfulla stund vår familj hade tillsammans under fotograferingen. Tack!"


Karin


Boka nu