Min historia


Hej, det är jag som är Elin

Vad roligt att just du hittat hit! Jag är fotograf med inriktning på porträtt. Jag brinner för att skapa bilder som får dig att känna något. Jag utgår från Täby norr om Stockholm.

Ända sen jag var liten har jag fascinerats av historier. Min farmor berättade alltid historier för mig om saker som hänt, personer och platser. Jag har alltid läst och skrivit mycket och i tonåren upptäckte jag även fotograferingen och en ny värld öppnade sig. Så jag läste, skrev, fotograferade och dokumenterade allt som kom i min väg.

Min drivkraft och passion

Det är nog i det som allting som jag gör idag bottnar, jag drivs av att berätta historier med hjälp av bilder. Jag vill lägga till något mer, skrapa lite under ytan, få visa lite mer. Jag drivs av att skapa bilder som berättar en del av din historia vare sig det är en stund med familjen, din bröllopsdag eller ditt företag.

Min passion är att fotografera och mina ledord när jag fotograferar är naturligt och avslappnat. När jag fotograferar använder jag en teknik som kallas Moment Design och det betyder att jag skapar ögonblick som jag sedan fångar. I praktiken använder jag mig av frågor, små uppgifter och lekar för att få dig att slappna av.

5 snabba om mig

  • Jag beskrivs som positiv, driven och noggrann
  • Älskar att läsa, dricka te och äta mintchoklad
  • Utbildning i visuell kommunikation och digital bildbehandling
  • Bor i Täby med man och 2 barn samt lånekatt
  • Drömmer om vintrar i ett varmare land

Varmt välkommen!
Elin


Gesällbrev i Fotografi
Medlem i Svenska Fotografers Förbund
Finalist i klassiskt porträtt i SM i Fotografi 2022
Finalist i kreativt barnporträtt i SM i Fotografi 2021
Certifierad i Moment Design

Kontakta mig

Ring mig: 070 914 15 56
Maila mig


Gratis checklista inför porträttfotograferingen

- 10 tips för bättre porträttbilder

  • Vad du ska tänka på för att få ännu bättre porträttbilder?
  • Hur ska du tänka när det kommer till kläder och accesoarer?
  • Vilken betydelse har ljuset och miljön?


Ladda ner GRATIS Checklista för bättre porträttbilder


"Avslappnad fotografering"

REFERENS: Jag kan varmt rekommendera Elin som fotograf. Hon är lätt att arbeta med och man känner sig snabbt avslappnad framför kameran.
Sara Dahlqvist

"Lekfull stund med familjen"

REFERENS: "Vi kunde inte ens drömma om att det skulle bli så många fina bilder! Vilken tur att Elin kunde göra en fin fotobok åt oss så att vi kan njuta av många av bilderna och samtidigt minnas tillbaka till den härliga, lekfulla stund vår familj hade tillsammans under fotograferingen. Tack!"
Karin

"Bilder som förmedlar rätt budskap"

REFERENS: Att ha snygga bilder på företagets webbsida är oerhört viktigt för att kunna förmedla ett professionellt intryck. Elin Sommerfeld har hjälpt Creutz Coaching & Consulting att få snygga bilder som förmedlar rätt budskap. Elin ingav ett starkt förtroende och hon var oerhört skicklig på att effektivt få fram ett antal riktigt fina bilder som vi har kunnat använda i vår kommunikation.
Lena Creutz, Creutz Coaching & Consulting