3 vanliga frågor

Som fotograf får jag många frågor om olika saker. Några av de vanligaste frågorna jag får som porträttfotograf är; vad ska jag ha på mig och vad ska jag göra med händerna? Det är bara naturligt att ha många frågor. Många är inte vana att bli fotograferade och det skapas en osäkerhet. Jag brukar alltid ha ett samtal innan fotograferingen för att svara på alla frågor och ge så mycket information som möjligt. Det skapar en trygghet och ger bättre förutsättningar inför fotograferingen. Här kan du läsa de vanligaste frågorna och svaren.

Vad ska jag ha på mig?

Vad du ska ha på dig beror på vilken typ av person du är och vad du vill att bilderna ska visa. Det är viktigt att ha kläder som du trivs i och som speglar just din stil. Är din stil vardagligt casual eller lite mer strikt uppklädd. Jag brukar även tipsa om att tänka på färger, färger kan lyfta en bild. Vill du att färgerna ska spegla varumärket?

Jag är inte van att fotas, vad ska jag tänka på?

Jag guidar dig genom fotograferingen och hjälper dig. Jag brukar tipsa om att tänka igenom innan vad du vill att bilderna ska användas till och vad du vill att de ska signalera. Var vill du att bilderna ska tas? Ska du ha någon prop med dig som förstärker bilderna? Jag har alltid ett förberedande samtal innan fotograferingen där jag berättar hur det kommer gå till och vi kan tillsammans planera bilderna.

Vad ska jag göra med händerna?

Just vad man ska göra med händerna är det många som undrar. Man kan stoppa händerna i fickorna, korsa armarna eller hålla i något. Jag brukar även be att du ska röra dig eller göra små enkla saker som att dra handen genom håret, rätta till slipsen eller fixa med kavajen. Genom att göra något skapas en rörelse och händerna blir mer naturliga och mjuka.

Undrar du något mer?

Varmt välkommen att höra av dig!
Maila mig


Gratis checklista inför porträttfotograferingen

  • Vad du ska tänka på för att få ännu bättre porträttbilder?
  • Hur ska du tänka när det kommer till kläder och accesoarer?
  • Vilken betydelse har ljuset och miljön?


Ladda ner GRATIS Checklista för bättre porträttbilder

Publicerad: 2022-02-07    |    Mer om: Corporate Företagsfotografering Täby