Planera din porträttbild

Alla förtjänar att ha en grym bild på sig själva där de glänser! Känns det obekvämt att stå framför kameran? Jag förstår precis. Planering och förberedelser är A och O. Genom att tänka till innan fotograferingen så går det mycket smidigare under själva fotosessionen.

Här är 3 snabba tips:

  1. Planera kläder/smink/assecoarer
    Ju mer du planerar innan, desto smidigare går fotograferingen och du kommer känna dig bekvämare. Ofta vet man inte vad man ska göra med händerna. Kanske underlättar det om du håller i något under fotograferingen som även kan ge lite extra till bilden.

  2. Tänk till vilka bilder du behöver och vad ska de användas till.
    Ska bilderna användas på webbsida, sociala medier eller i en broschyr? Vilket format passar bra?

  3. Vad vill du att dina bilder ska signalera?
    Är det en hej och välkommen-bild? Ska det vara en lite kaxig bild med attityd? Tänk igenom innan vad du vill ha för känsla i bilden.

Kommer du till mig så pratar jag alltid igenom det här och lite till innan fotosessionen. Allt för att göra det så enkelt för dig som möjligt. Jag vet att det kan vara jobbigt att ställa sig framför kameran, men då är det extra bra att ha tänkt igenom vad man vill ha ut av det innan.

Publicerad: 2022-12-07    |    Mer om: Porträttfotografering