4 sätt att använda samma bild


Tänker man till lite innan bilderna tas så kan en bild användas på många olika sätt. Fördelen är att du lättare kan använda samma bild, om du t ex har en signaturbild, på olika sätt. Självklart kan man se till att ta olika typer av bilder under fotograferingen och det ska man naturligtvis göra. Men här kommer ett par tips hur du enkelt kan förvandla samma bild till fyra olika användningsområden.


#1. Beskär bilden till en banner

Se till att bilden tas i liggande format från början och att det finns luft på sidorna i bilden. Ställ personen lite åt ena sidan när du komponerar bilden.


#2. Använd bilden med text

Skriv ditt budskap på bilden. Om du komponerar bilden så att personen står lite åt ena sidan så att du skapar luft antingen till höger eller vänster om personen så skapar du plats att lägga in text på.


#3. Beskär bilden till stående/liggande format

Beskär bilden till stående format. Se till att bilden tas i liggande format. På så sätt går det ofta enkelt att beskära den till en stående bild och enkelt har du två olika format.


#4. Beskär bilden kvadratisk

För att bilden enkelt ska passa in i instagrams format kan du beskära bilden kvadratisk. Även vid andra tillfällen kan en kvadratisk bild behövas, t ex profilbilder.


Gratis checklista inför porträttfotograferingen

- 10 tips för bättre porträttbilder

  • Vad du ska tänka på för att få ännu bättre porträttbilder?
  • Hur ska du tänka när det kommer till kläder och accesoarer?
  • Vilken betydelse har ljuset och miljön?


Ladda ner GRATIS Checklista för bättre porträttbilder

Publicerad: 2021-03-22    |    Mer om: Tips Corporate Företagsfotografering Porträttfotografering