Familjefotografering i Djursholm

Det är olika lätt/svårt att fota barn i vissa åldrar. När barnen fortfarande är bebisar och blir burna och hänger med är det inte så svårt. Man kan sjunga, leka titt-ut, busa och få de att vara med på noterna. Men sen händer något. Plötsligt kryper de och går/springer. Runt 1-1,5 är en riktigt svår ålder. De är för små för att riktigt kunna leka ”fotolekarna” och för stora att bara sitta nöjda och vara med. Nu ska de utforska och de är inte kvar på samma ställe särskilt länge.

När de sedan kommit förbi den här fasen går de in i treårs-trotsen och den vet alla som upplevt den hur den är. Men det brukar gå att få de att vara med på tåget trots allt. Oftast går de att distrahera ganska lätt. Fyra, fem och sex brukar vara en kul ålder. Barnen är nyfikna och vill vara med på olika lekar och de har inte blivit så stora och coola än att de inte vill vara med.

Sen när barnen blir lite äldre så kan de tycka att man är dryg och föräldrarna är jobbiga och varför ska vi göra det här, (som små tonåringar). Men man kan prata och diskutera med de på ett annat sätt och då kan man använda sig av frågor på ett annat sätt och få massor av härliga svar. Och de brukar ofta ha väldigt kul under fotograferingen utan att de vill erkänna det.

Åldrar i all ära, men självklart spelar personlighet in väldigt mycket också. Ibland får man en jättelätt tvååring att fota, men en femåring som inte alls vill. I början av maj fotade jag i alla fall den här härliga familjen i Djursholm. Barnen är drygt ett och snart fyra och det gick jättebra att fota de även om man får vara snabb på avtryckaren. Tack för att jag fick träffa er och hänga med er ett tag!

Publicerad: 2016-05-29    |    Mer om: Barnfotografering Danderyd Familjefotografering